Cum să alegi agenția de marketing digital potrivită pentru tine în anul 2021

Ai decis să cauți o agenție de marketing digital pentru a reîmprospăta imaginea companiei tale și pentru a-ți spori vânzările? Fie că ești în căutarea unor servicii de social media marketing, de content marketing sau poate servicii de promovare Google, alegerea agenției de marketing potrivite este întotdeauna cel mai important pas pentru ca demersurile tale să aibă succes! Dar cum o poți alege pe cea care are certificările, abilitățile și experiența potrivită?

Prin definiție, o agenție de marketing are scopul de a ajuta clienții să implementeze și să mențină strategii de marketing care se potrivesc cu obiectivele lor de afaceri. Din multitudinea de servicii pe care le poate oferi o agenție, iată câteva dintre cele mai cunoscute: crearea și gestionarea campaniilor de marketing, monitorizarea rezultatelor și interpretarea datelor pentru a îmbunătăți numărul și a crea conținut pentru prezența brandului tău pe rețelele sociale.

Căutarea unor termeni precum „cea mai bună agenție de marketing digital din Londra” va aduce sute de rezultate, iar parcurgerea fiecărui site web poate fi puțin copleșitoare. Pentru a nu îți pierde timpul, iată cinci lucruri pe care ar trebui să le cauți atunci când alegi agenția de marketing digital potrivită pentru tine:

1. Nevoile tale de marketing 

Înainte de a decide că ai nevoie de o agenție de marketing digital, care să te ajute să îți scalezi afacerea, trebuie să te întrebi de ce ai nevoie de aceasta și pentru ce. Acest lucru te va ajuta în procesul decizional și te va ghida către cea mai bună agenție care se potrivește nevoilor tale. În funcție de agenție, personalul care lucrează acolo poate avea acreditări în diverse domenii de expertiză, de la SEO la dezvoltarea web, la redactarea conținutului sau chiar la publicitate plătită. Înainte de a alege o astfel de agenție, gândește-te de ce ai nevoie de acestea și dacă serviciile sale te pot duce acolo unde dorești. Poate că o agenție SEO nu va fi prolifică pentru compania ta dacă dorești să sporești prezența online în social media.

2. Analiza experiențelor tale anterioare

Atunci când decid ce serviciu sau produs vor să cumpere, clienții tăi vor face întotdeauna cercetări de piață despre concurență, înainte de a alege ce este cel mai potrivit pentru ei. Acest lucru este cu siguranță ceva ce trebuie să faci înainte de a alege o agenție de marketing online pentru brandul tău, în 2021. Explorează portofoliul lor, analizează proiectele pe care aceștia le-au întreprins până în momentul de față și vezi dacă acestea se potrivesc așteptărilor tale. Doar pentru că o agenție promite un serviciu, nu înseamnă că aceasta îl va livra în mod corespunzător. Multe agenții prezintă numeroase servicii, dar doar câteva pot fi considerate cu adevărat profesioniste.

cum-să-alegi-agenția-de-marketing-digital-Marketiu.png

3. Gama de prețuri

O agenție bună își cunoaște valoarea și va percepe prețuri mai mari. Dacă ești în căutarea unei reduceri, s-ar putea să obții o agenție de calitate inferioară care îți va afecta afacerea și site-ul pe termen lung. Sfatul nostru este să îți optimizezi bugetele de marketing pentru a putea plăti un preț corect pentru servicii de înaltă calitate care vor avea ca rezultat un ROI puternic.

4. Pune întrebările corecte 

Unele agenții te pot păcăli pentru a te taxa mai mult pentru servicii, presupunând că nu ai suficientă experiență cu agențiile de marketing online. Am pregătit câteva întrebări pentru tine, care sunt folositoare atunci când vei cunoaște o agenție cu care ai putea lucra în viitor:

  • Ce durată au parteneriatele acestora?

Un bun punct de plecare ar fi să verifici dacă agenția are parteneriate pe termen lung și relații consistente cu clienții lor. O agenție care este preocupată să construiască relații de încredere și nu numai să ofere servicii, ar putea fi cea cu care ar trebui să luați în considerare o posibilă colaborare. Afacerile înfloresc atunci când ambii parteneri se descurcă bine!

cum-să-alegi-agenția-de-marketing-digital-2021-Marketiu.png
  • Ce instrumente utilizează pentru măsurarea rezultatelor?

Acest lucru te va ajuta să determini nivelul de transparență pe care îl are aceasta. Alege agenția de marketing online care îți va oferi toate informațiile și graficele de care ai nevoie pentru a măsura rezultatele în 2021!

  • Care sunt valorile sale de bază?

Lucrul cu cineva care împărtășește aceleași valori ca cele ale afacerii tale îți va garanta un parteneriat înfloritor. În această privință, vei putea afla dacă agenția îți înțelege valorile și le va comunica într-un mod care va păstra vocea brandului tău. 

Lucrul cu o agenție de marketing digital în 2021 poate economisi mult din energia și timpul tău. Vei putea să te concentrezi pe dezvoltarea de idei noi pentru compania ta, în timp ce altcineva te va ajuta să le promovezi pe cele vechi și să le stimulezi pe cele viitoare. Anul 2020 ne-a arătat că trebuie întotdeauna să fim pregătiți pentru anumite evenimente neașteptate. Acesta este unul dintre lucrurile pe care trebuie să le perfecționăm în 2021, pentru a avea succes.

Aruncați o privire pe site-ul nostru, unde puteți găsi mai multe informații despre noi și despre modul în care vă putem ajuta în structurarea celei mai bune strategii online pentru 2021.