Cum să utilizezi videoclipurile în dezvoltarea online a afacerii tale în 2021

Fiecare an ne aduce noi oportunități și provocări care ne ajută să creștem și să ne dezvoltăm, astfel încât să ne poziționăm afacerea pe locuri bune, în piață. Anul 2020 ne-a adus o nouă viziune despre lumea în care trăim și cu aceasta, modalități evoluate de comunicare ale canalelor deja cunoscute, cum ar fi videoclipurile. În ultimii 600 de ani, totul s-a centrat în jurul cuvântului scris și s-au dezvoltat o mulțime de variații ale textului, dar acum s-au schimbat locurile, iar tipurile de fișiere video au preluat controlul asupra comunicării în online.

Dacă te uiți în jur, începi să vezi toate aceste variații diferite ale acestuia, indiferent dacă este vorba despre o mică bulă video pe site-ul tău, sau un e-mail video sau o carte de vizită video. Toate acestea sunt încercări de a schimba vechiul și de a trece la o nouă formă a sa.

- David Jay

Știm că schimbarea nu este întotdeauna ușoară și poate fi greu de înțeles, dar există câteva direcții pe care le avem, care te pot conduce pe drumul spre succes, folosind comunicarea video în 2021. Iată câțiva pași utili prin care te vom ghida, pentru a înțelege cum să comunici eficient pentru brandul tău.

videoclipuri-dezvoltarea-businessului-marketiu-digital
  1. Creează o comunitate

Comunicarea video se referă la apropierea prin distanță și încercarea de a intra în contact cu oamenii, văzându-ți fața, emoțiile și expresiile printr-un ecran. Primul lucru pe care vrei să îl faci la începutul afacerii tale sau la începutul noii strategii video, este să începi să construiești comunități. Un lucru important pe care dorești să îl iei în considerare este crearea de forumuri online, unde poți răspunde la o întrebare cu un videoclip și sute de oameni pot beneficia de el. Acesta este modul în care îți poți dezvolta afacerea: creează o comunitate, ascultă, înțelege problema comunității tale, creează soluții care să rezolve problema și să lucrezi pentru afacerea ta pentru a o crește. Și prin asta, comunicarea video te va apropia din ce în ce mai mult de comunitatea ta prin simpla vizualizare a feței tale, în loc de un mesaj text care poate fi, uneori, neînțeles.

Când ai un diolog video, are loc un dialog civilizat. Asta nu se întâmplă mereu într-o conversație prin text. În zilele noastre, toată lumea citește textul cu această înclinare negativă. Dar când te văd într-un videoclip, ar putea spune: O, o altă persoană! Pot discuta cu acest tip, chiar dacă nu suntem de acord cu toate. Și acesta este un lucru bun pentru societate.

- David Jay

2. Motivează-ți comunitatea să vorbească despre tine

Știm că primul gând când dorim să ne dezvoltăm afacerea, sunt modalitățile plătite, precum Google & Facebook Ads. În loc de asta, concentrează-ți atenția asupra testimonialelor video și explorează acest domeniu care îți poate oferi mult mai multă credibilitate în cadrul comunității sau clienților tăi. Nu doar că îți va face serviciul sau produsul vizibil, dar te va face să te simțiți bine și pentru că îți reamintesc valoarea pe care ai adăugat-o, contribuția pe care a adus-o produsul tău în viața lor. O modalitate de a solicita testimoniale video este de a-i întreba: Bună, te-ar deranja dacă ne-am organiza într-un apel și am înregistra un testimonial video în care ai vorbi despre cum am lucrat împreună sau despre cum a fost pentru tine experiența cu produsul nostru? Nu toată lumea va dori să facă asta, dar unii dintre ei o vor face. Și aceștia se vor organiza și vor oferi o secundă să se gândească la ceva frumos de spus despre tine.

Când înregistrează videoclipul și spun aceste cuvinte, acum i-ai instruit cum să vorbească despre tine, cum să te recomande. Și acum, când vorbesc cu prietenii lor, toate aceste bariere sunt distruse, știu deja cum să o facă, au exersat-o. Poate au înregistrat o dată, de două, de trei ori. Și pentru că au exersat de mai multe ori, acum știu cum să te recomande grupului lor de prieteni, într-un mod natural.

-David Jay

videoclipuri-dezvoltarea-businessului-marketiu-digital

3. Adapteză-ți strategia după piață

2020 a adus multe companii într-un loc în care au trebuit să își regândească strategia de comunicare și să se adapteze noilor moduri de a fi văzuți și de a comunica cu publicurile lor. Acesta este un loc în care mulți dintre noi vor fi prezenți la un moment dat și tot ce trebuie să facem este să ne adaptăm și să așteptăm un impold care să ne direcționeze de la spate. Gândește-te la afacerea ta ca la o sămânță: plantăm o sămânță și rămâne sub pământ ani de zile, poate crește, nici măcar nu știm uneori. Și apoi, vei vedea un pic din ea și apoi crește, crește și crește și mai mult. Răbdarea este foarte importantă. Lansează-ți afacerea rapid și vezi cum reacționează piața la aceasta, deoarece atunci când lucrezi foarte mult la un proiect, ai tendința să crezi că este perfect și s-ar putea să capeți această aroganță și mândrie, crezând că proiectul este cea mai bună soluție și nu ești flexibil.

Un lucru rău care se întâmplă în companii este lipsa comunicării și a momentelor de ascultare a nevoilor și problemelor clienților, pe care le poți depăși cu ușurință, acordând mai mult timp conversațiilor cu ei, și un mod bun de a face acest lucru este prin testimoniale video.

Te îndemnăm să nu îți fie teamă de eșec, pentru că nu trebuie să ai mereu dreptate pentru a câștiga. Fă decizii rapide care apoi ajung pe piață, deoarece piața îți oferă feedback și apoi te puteți adapta din acel punct.

Când ne petrecem tot timpul într-un birou sau în propria noastră bulă, construind un produs și evitând să înțelegem care este problema clienților, ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de afacerea noastră. - David Jay

4. Solicită feedback folosind videoclipuri

Pentru a obține un model de afaceri clar și util pentru toată lumea, feedback-ul este un punct cheie pe care trebuie să îl iei în considerare. Identifică-ți clienții și trimite-le e-mailuri. Cu ajutorul lor, vei putea șlefui afacerea, dar nu te opri aici! Acest proces este lung și cu siguranță continuu, care te va duce la punctul în care vei trimite e-mailuri video explicând problemele pe care încerci să le rezolvi și vei cere feedback cu privire la acesta. Comunică-le în calitate de experți. Spune-le: Bună, tu ești expertul în această industrie, mi-ar plăcea să învăț de la tine. Construiesc acest business pentru a încerca să rezolv problemele pe care cred că le ai. Vrei să arunci o privire peste produsul meu? Cu siguranță vei găsi oameni care vor fi dispuși să te ajute și, pe măsură ce aruncă o privire, investesc în businessul tău efort, dau feedback și asta îi aliniază la ceea ce încerci să faci și vor deveni primii tăi fani.

videoclipuri-dezvoltarea-businessului-marketiu-digital

Utilizarea videoclipurilor în afacerea ta va crea o conexiune umană cu publicul, deoarece toată lumea este însetată de ea. Societatea noastră este depersonalizată și atunci când intrăm în contact cu un brand, vrem să vedem ceva familiar și prietenos, aspecte pe care comunicarea video te va ajuta să le câștigi.


Acest articol este inspirat de conversația pe care Andrei Tiu și David Jay au purtat-o în unul dintre episoadele din podcastul Marketiu - The Marketing Innovation Show.

Pentru a asculta podcast-ul nostru, alege una dintre platformele noastre de streaming sau vizionează-l pe YouTube: