Știai că 83% dintre afaceri consideră că videoclipurile le oferă un ROI mult mai bun? Ei bine, un videoclip captivant chiar poate să atragă consumatorii, iar acest lucru va face din brandul tău unul de succes. Totuși, pentru a putea crea cele mai captivante și îndrăgite videoclipuri vei avea nevoie de ajutorul unor programe de editare. Fie că e vorba de Facebook, Instagram, TikTok sau YouTube, alegerea celor mai bune instrumente de editare, te va ajuta să duci conținutul distribuit la un alt nivel și va conferi brandului tău un aer profesionist și dedicat. În plus, includerea video marketing în strategia ta îți va aduce multe alte avantaje, deci, nu mai sta pe gânduri!
Iată 5 instrumente de editare video gratuite:
1. Lightworks
Acesta este unul dintre cele mai bune programe de editare video ale momentului, disponibil pentru Mac, Windows și Linux. Cu o interfață intuitivă, este destul de ușor de utilizat, iar colecția de tutoriale oferite, face din acesta unul dintre cele mai accesibile instrumente de editare. Lightworks oferă și o suită de videoclipuri muzicale licențiate, care pot fi utilizate în crearea unor videoclipuri de marketing excepționale. Printre caracteristicile programului se număra și editarea multicam, optimizarea vitezei, posibilitatea partajării proiectelor în timp real către restul echipei, suport pentru o gamă largă de formate video, dar și o partajare ușoară a videoclipurilor cu export către diverse platforme de social media.
2. VideoPad
VideoPad este perfect pentru începători sau pentru crearea conținutului din online. Compatibil cu Mac și Windows, te va ajuta să obții videoclipuri de o calitate înaltă, în mod gratuit! Utilizând VideoPad vei putea găsi o multitudine de funcții ușor de folosit precum editare 3D, dar și o bibliotecă generoasă de efecte sonore pentru a încerca diverse stiluri de creație. Poți edita videoclipurile tale încercând diverse tranziții, efecte speciale, texte sau suprapuneri, iar atunci când acesta este gata, îl poți exporta foarte ușor către Google Drive, YouTube, Facebook sau către alte dispozitive. Alte caracteristici utile sunt: ecran dublu încorporat pentru editare intuitivă, exportul presetărilor, instrumente de partajare și publicare pe social media pentru a putea distribui videoclipurile instant și nu numai.
3. DaVinci Resolve
Dacă instrumentul prezentat anterior era perfect pentru începători, în cazul DaVinci Resolve lucrurile se modifică - acesta este destinat editorilor avansați. Fiind un program puternic, pentru profesioniști, acesta combina editarea 8K, corectarea culorii, efectele vizuale, dar și post-producția audio într-un singur instrument. În cadrul acestuia este permisă atât editarea online, cât și offline, iar motorul său de redare economisește timp la editare și tăiere. Compatibil cu Mac, Windows și Linux, DaVinci Resolve este opțiunea multor editori de film, de show-uri televizate sau reclame, iar versiunea sa gratuită oferă tot ce este necesar pentru realizarea acestor proiecte avansate.
4. OpenShot
Dacă până acum am prezentat instrumentele potrivite pentru începători și avansați, OpenShot este programul de editare perfect pentru intermediari. Interfața ușor de utilizat îl face perfect pentru începători, însă instrumentele complexe pot îngreuna munca pentru cei ce nu au un minim de cunoștințe despre editarea video. OpenShot este instrumentul perfect pentru afacerile care au ales să se promoveze prin intermediul video marketingului deoarece oferă funcții utile precum redimensionare, tăiere, fixare sau rotație, dar oferă și posibilitatea urmăririi cadrelor, maparea timpului, editarea audio și previzualizarea în timp real.
5. iMovie
Deși este un program destul de cunoscut și nu tocmai nou, iMovie reușește să rămână printre preferințele editorilor video care utilizează Mac. Asemenea multor aplicații native Apple, acesta beneficiază de o interfață intuitivă și interactivă, de tip “drag-and-drop”, perfectă pentru crearea videoclipurilor destinate publicării pe YouTube. Un mare avantaj al iMovie este acela că toate proiectele se salvează în cloud-ul Apple, deci le vei putea continua de pe orice alt dispozitiv compatibil. În plus, se află într-o continuă actualizare, deci te poți aștepta oricând la noi funcții sau la alte îmbunătățiri!
Acestea sunt 5 instrumente gratuite de editare video, pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când dorești să incluzi video marketing în strategia ta. Deși cu ajutorul acestora poți crea conținut de interes pentru social media și nu numai, este recomandat să ai mereu în vedere și tendințele actuale din domeniu pentru a rămâne mereu la curent cu noutățile. Acestea fiind spuse, ești gata să incluzi video marketing în strategia ta? Dacă ai nevoie de ajutor, specialiștii Marketiu sunt aici ca să îți dea o mână de ajutor!