Ziua cea mare pentru shoppingul online se apropie rapid: Black Friday pică anul acesta pe 29 Noiembrie. Evenimentul de origine americană este stabilit în mod tradițional în ultima zi de Vineri a lunii Noiembrie, chiar după sărbătoarea Thanksgiving, însă multe magazine din online-ul românesc „fură startul”, anunțând deja că organizează evenimentul chiar și cu două săptămâni înainte. Indiferent de data în care alegi să organizezi Black Friday, îți recomandăm să începi pregătirile cu cel puțin 3 săptămâni înainte, pentru a te asigura că vânzările tale vor fi semnificative.
5 Idei de Marketing de la DigiCon'19 pe care le poți aplica în afacerea ta
Cu ocazia DigiCon 2019, spațiul Amfiteatrului Cervantes din cadrul Hotel Cișmigiu s-a transformat pentru o zi în locul de naștere al unor idei de marketing îndrăznețe, dar complet aplicabile în afacerea fiecărui participant.
Cum să crești vânzările de Black Friday prin Social Media
Cum să alegi agenția de marketing potrivită afacerii tale?
Am lansat DigiCon - Prima Conferință de Inovare Digitală și Strategie Marketing semnată Marketiu
Marketing pentru Hoteluri: Construirea Reputației Online
Social Media este cu siguranță un mediu important în care ar trebui să interacționezi constant cu audiența ta și unde potențialii clienți caută informații și recomandări. Oricum ar fi, după cum știi deja, oamenii caută mereu puncte de vedere alternative privind hotelurile și opțiunile de activități din vacanță - și cele mai populare platforme la care sunt atenți sunt TripAdvisor, Google și Yelp!
Cum să te aperi de viitoarea criză financiară printr-un sistem de marketing optimizat
Competitivitatea pe piață este în continuă creștere – globalizarea și accesul la oferte ample fiind câteva motive – iar o strategie buna de marketing te poate ajuta să ajungi la clienții potriviți.
Venind în ajutorul afacerilor atât de tipul B2B, cât și B2C, mai jos sunt 4 sfaturi pe care le poți implementa cu ușurință pentru a crește eficiența eforturilor tale de promovare într-un context economic dificil, pentru a menține un aflux de clienți și a te apăra de efectele negative ale unei noi crize financiare.
Ghid SEO pentru incepatori - Ce este SEO si cum se poate optimiza eficient
Istoria optimizării SEO începe din anii 1990, când au apărut pentru prima dată motoarele de căutare. În ziua de azi este însă o strategie de marketing esențială și o industrie în plin avânt. Descoperă ariile SEO pe care trebuie să le ai în vedere atunci când planifici strategia ta organică, și tacticile exacte pe care le poți aplica începând de astăzi pentru a-ți propulsa prezența online.
Ghid Ecommerce: 6 strategii de marketing prin care să crești vânzările magazinului tău online
Cu o piață românească de e-commerce în continuă creștere de la an la an, atât ca număr de magazine online, cât și ca valoare a cumpărăturilor online, ai nevoie de o strategie de marketing bine pusă la punct pentru a ajunge la publicul tău țintă și pentru a transforma vizitele în conversii. Valoarea cumpărăturilor online în România a depășit în 2018 valoarea de 3,5 miliarde Euro, în creștere cu 30% față de 2017, fiind una din cele mai mari creșteri din Europa - lucru care demonstrează ce potențial uriaș are piața românească de e-commerce.
Cum să creezi o strategie de marketing online modernă si eficientă
Promovarea Online a unui Restaurant – 5 moduri în care îți poți crește afacerea
Mai bine de 60% din restaurantele nou deschise eșuează în primul an și aproape 80% se închid înainte să împlinească 5 ani. Asemenea statistici sunt un motiv suficient pentru a-ți dori să pui restaurantul tău pe hartă și să atragi cât mai mulți clienți pe care să îi cucerești cu serviciile și preparatele tale. Așa cum ai lucrat din greu la meniu, la instruirea personalului sau la amenajarea interioară, trebuie să investești cel puțin tot atât de mult timp și atenție în promovarea restaurantului către publicul tău țintă. Și pentru că trăim în era tehnologiei, vom vorbi în acest articol despre cum poți pune restaurantul tău pe hartă folosind mijloace moderne de marketing online.
Este Airbnb cu adevărat o amenințare pentru industria hotelieră?
Cu siguranță ai auzit de Airbnb și de faptul că acest tip de cazare mai „personală” a crescut mult în popularitate în ultimii ani, mai ales printre călătorii de vârstă tânără. În timp ce este de înțeles să vezi acest lucru ca pe o amenințare pentru turismul hotelier clasic, căci a câștigat un procent notabil din totalul rezervărilor, te poți pune cu ușurință la adăpost prin optimizarea imaginii și poziției în piață într-un fel în care să atragi exact publicul țintă pe care ți-l dorești – și cel mai probabil acesta nu va coincide cu clienții Airbnb în majoritatea cazurilor.
Cum să îți promovezi afacerea de tipul SaaS / Software as a Service
Cum modelul de afaceri și tehnologii pe bază de abonament a crescut tot mai mult în popularitate, împreună cu aplicații moderne de tip servicii business online, și platformele Software-as-a-Service (SaaS) au devenit din ce în ce mai populare în sfera start-up-urilor B2B & tech. Marketingul tradițional a suferit numeroase schimbări – dat fiind faptul că s-a schimbat și comportamentul de cumpărare al decidenților, iar multe concepte de marketing și vânzări au nevoie de un update pentru a continua să fie eficiente.
Software-as-a-Service este un produs foarte interesant de promovat. Deoarece acest tip de produs poate fi utilizat într-o gamă largă de industrii și de companii de diverse dimensiuni, vor exista mereu provocări în identificarea unui prim punct de contact și a unei secvențe de mesaje de marketing potrivite pe parcursul „sales funnel”, a canalelor potrivite pentru a disttribui fiecare tip de conținut în parte și în a identifica ceea ce face audiența să rezoneze cu produsul tău. Cu toate acestea, sperăm ca după ce ai citit acest articol să rămâi cu o imagine de ansamblu a aspectelor esențiale în promovarea unui astfel de produs
Digital Marketing pentru Turism - 4 tehnici eficiente pentru a crește Agenția ta în mediul Online
Într-o scenă a turismului românesc în care numărul agenților de turism nou înființate este aproape egal cu al celor ce își închid porțile, pentru a supraviețui pe piață este esențial să devii vizibil în fața publicului tău țintă și, o dată ajuns în atenția lor, să construiești o relație personalizată de lungă durată prin toate canalele online si offline disponibile.
Mai jos vei găsi tehnicile noastre care te vor ajuta să profiți la maximum de oportunitățile pe care Marketingul Online le deschide agențiilor de turism – astfel îți vei mări rata de conversie, optimizând în același timp și costurile de marketing!
3 Motive pentru care Marketing-ul către Mileniali va dăuna afacerii tale
Din ce în ce mai multe afaceri încearcă să se adapteze schimbărilor rapide apărute în ultimii 5 ani în comportamentul consumatorilor - iar atunci când primesc întrebarea „Care este publicul țintă?”, răspunsul companiilor care încearcă să atragă un public tânăr este tot mai des „Millennials”.
Cum arată clientul „Millennial”?
Când ne gândim la un segment singular de consumatori, date fiind schimbările rapide ale caracteristicilor pieței, este esențial ca un brand să aibă criterii clare de identificare și filtrare ale publicului. Cunoscut sub denumirea de „customer persona”, acesta este de fapt clientul ideal la care afacerea încearcă să ajungă prin comunicările sale - iar identificarea acestuia implică o analiză în profunzime a unor caracteristici demografice, psihografice și comportamentale.
Analizând persoanele cu vârsta între 24-38 ani, putem observa numeroase caracteristici care ne împiedică să îi încadrăm într-un singur grup, chiar și doar pentru scopuri de marketing:
Content Marketing - Trend-uri pentru 2019
Odată cu intrarea în noul an, fiecare dintre noi caută să dea un restart sau, de ce nu, să schimbe cu totul strategia pentru 2019. În timp ce tehnologia va continua să aducă rezultate eficiente din punct de vedere al costurilor (dacă este integrată corespunzător, desigur), piatra de temelie a comunicărilor de marketing în mediul digital va fi conținutul pe care îl publicăm. El va fi principalul vector de dezvoltare al afacerii, iar calitatea lui va determina și rezultatele – atragerea de noi clienți, retenția clienților existenți sau „viralitatea” conținutului.
Marketing de succes pentru Start-up-ul sau IMM-ul tău în 2019 - Cum sa câștigi clienți rapid în timp ce îți crești afacerea
Într-o lume a afacerilor în care întreprinderile mici și mijlocii dețin un procent tot mai mare din cota de piață, competiția este mai acerbă ca niciodată. Pe de altă parte, un IMM are un buget de marketing adesea limitat, iar o luptă purtată cu marile corporații pentru a câștiga atenția clienților pare aproape imposibil de câștigat.
Rămâi aproape - mai jos vei găsi tacticile noastre care te vor ajuta să profiți de oportunitățile pe care tehnologia le deschide pentru a-ți mări rezultatele de marketing în timp ce optimizezi costurile – astfel vei plăti doar pentru trafic și interacțiune de calitate, ce vor duce la conversiile de care are nevoie afacerea ta!
Cum să folosești Instagram pentru a-ți crește afacerea în 2019
Nu încape îndoială că Instagram este în Top 3 cele mai populare platforme sociale din lume în acest moment – cu utilizatori, afaceri, branduri personale și influenceri angrenați în lupta pentru atenție, pentru cele mai populare hashtag-uri și pentru a obține „feed-ul perfect”. Cu toate acestea, afacerile încă încearcă să găsească modalitatea perfectă de a folosi platforma în favoarea lor, timp în care se luptă cu algoritmii schimbători, iar răbdarea lor atinge cote maxime.
Dacă încă te întrebi care este cel mai „corect” și eficient mod în care poți folosi Instagram pentru a-ți crește afacerea, îți dăm noi o mână de ajutor – o dată cu cele mai noi tips & tricks!